Wednesday, October 10, 2012

Õpetus - modelleerimine, terav suitsusilm heleda keskosaga

Hei!


Vahelduseks teooriale otsustasin näidata teile ka midagi praktilist. Selleks kutsusin appi oma kalli sõbranna, kes pidi pikka aega meigitoolis istuma :) Tegin kerget näo modelleerimist, terava suitsusilma, mis on silma sisenurgast ja keskelt hele. All on pildid, mis tehtud enne ja pärast. Hiljem juba täpsemalt õpetus mida ja kuidas teha. 



Üleval näete pilti ilma meigita. Järgmiseks tuleb pilt, kus on pandud puuderkreem (sünteetlise puuderkreemi pintsliga), korrektorid (valgustpeegeldav roosa korrektor sinaka osa peale nt silmaalused, kollakas-rohekas korrektor punetustele) ning kõige peale puuder (käsnaga).




Natukene näo kergest modelleerimisest... Panen siia kohe enda meisterdatud pildi, missuguseid näoosasid modelleerida. Milleks see vajalik on? Sellega saame muuta näo kuju natukene, tumedaga kitsamaks, varjata, heledaga tuua esile. Tumedana kasutan modelleerimisel päris tumedat puudrit, heledana highlighterit või heledat natuke sädelevat lauvärvi. Pildil toon tumedate joontega välja tumedad kohad, heledatega heledad kohad ja pintsli liikumise suunad ning samuti põsepuna koha. Põsepuna on hea peale kanda, kui inimene naeratab, siis alustada sealt, kus on põskede kõige esiletungivamad kohad ning liigud juuste poole. Kindlasti peab nii tumedad, heledad toonid kui ka põsepuna olema ilusti hajutatud ning üsteise kõrval olles kergelt üle minema. Siit aga pilt (nägin selle meisterdamiseks vähemalt pool tundi vaeva).


Ja nüüd päris pilt, mis on modelleeritud



Läheme siis edasi. Järgmiseks asun silmade kallale, selleks on kindlasti vaja musta või muud tumedat silmapliiatsit, mis oleks terav. Teen poolkaldes pliiatsiga silma alalaud tumedaks kuni silmaiirise keskkohani, seejärel võtan väikese sünteetilise pinstli ning hajutan pintsliga pliiatsi teravad jooned suunaga silma sisenurga poole (muide kui pliiatsit õigesti käest hoida, siis ei tulegi teravaid jooni, aga hajutama peab natuke ikka). Kuna ei taha, et pliiats alalaul nö sulama hakkab, siis katan ta kohe ka lauvärviga. Kindlasti enne lauvärvi pealekandmist tuleb panna silma alla rohkem puudrit, et pärast oleks hea pudenenud lauvärvi ära pühkida. Peale seda tõmban terava pliiatsiga välisest silmanurgast joone mitte üles ega kõrvale, vaid täpselt nende kahe vahele. Seejärel silma lahti hoides pliiatsiga lähen mööda koopajoont (kõige sügavam koht). Kohe tuleb pilt ka, et oleks arusaadavam. 



Tuleb jälgida, et nurgad oleks ühesugused ning seejärel täita nad pliiatsiga. Pliiatsiga minna ka sügavamale koopajoonega. Kohe pilt ka :)



Nüüd võtan jällegi sama sünteetilise väikse pintsli ja hajutan ka ülalaul piirid, aga joonistatud nurga sisse ei roni, et seal tumedam jääks. Kohe pildid hajutatud silmast. 



Hakkab juba vaikselt looma onju?! Nüüd katan nurga ja tumeda osa sinise lauvärviga. Kergelt lähen üle ka nendest tumedatest piirdest, mis ees pliiatsiga tehtud, et hajutada. Hajutamiseks on muidugi selline spetsiaalne ümar puhas pintsel, millega käin üle kõik välised piirid. Kohe siis ka pildid :)



Värvimata osale panen heledat lauvärvi. Mina segasin helesinist matti helebeežika hästi läikivaga. Ülinatuke lähen heleda lauvärviga tumeda peale ja seejärel jälle tumeda lauvärvi pintsliga õrnalt tupsutan heleda peale. Ikka selleks, et üleminek oleks sujuv. 



Siis teen korda kulmud, pruuni pliiatsi ja harjaga. Värvin alumised ripsmed (ülemisi ei saanud värvida kuna pikendused), teen laineri joone. Hea nipp, et välist nurka veel teravamaks saada on minna laineriga mööda lauvärvi piiri ülespoole. Suitsusilmale on iseloomulik ka see, et värvitakse limaskestad musta või valge pliiatsiga, kuid meie seda täna ei teinud kuna see on üsna ebamugav.



 Ja nüüd veel huuled ning ongi valmis :) Huulekontuurid teen kokku puuderkreemi ja puudriga, et hiljem saaksin pliiatsige veidi huuli suurendada, seejärel läige ja voillaaa.... 






Head harjutamist! ;)

1 comment: