Wednesday, October 24, 2012

Fotomeik, looduslik kosmeetika ja vahepealsetest tegemistet.

Hei hei!

Püüan esimest korda postitada telefonist seega ilmselt tuleb jutt lühem. Hetkel olen Tartu-Tallinn bussis. Nimelt käin Lana Vallo jumestamise profimeigikoolitusel edasijõudnutele. Eile oli esimene päev, kahjuks pilte ei õnnestunud teha. Õppisime suitsusilma hajutamist ninapoolses nurgas kulmu sisse. Samuti fotojumestust ja must-valge jumestuse eripära. Natuke annan neid teadmisi ka teile edasi.

Fotojumestuse puhul on oluline teadmine, et üldjuhul foto nö sööb meiki ehk meik tundub palju heledam. Aga see oleneb valgusest. Osad valgused nt tuhm ja hajuv päevavalgus või kontrastne valgus hoopis võimendavad meiki. Samuti on oluline teada, et fotomeigis võiks võimalikult vähe kasutada pärlmutter ja läikivaid toone, eelistada matti. Tuleks kindlasti nägu modelleerida tugevamalt, kui muidu. Must-valge pildi puhul pole põsepuna vaja. Must- valge pildi puhul eriti tuleks vältida musta lauvärvi. Tumeda tooni annab ka tumesinine ja punane.
Suitsusilma hajutamine kulmu sisse suurendab silma ja annab intensiivsema tulemuse.
Vahepeal jõudsin jälle sõbrannade peal harjutada ja teha ka fotojumestust. Panen need pildid lähiajal üles. Samuti oli väike kogemus ka moemeigi alal. Nimelt on mu üks lapsepõlve sõbranna noor rõivadisainer. Ta palus mind tegema jumestust kahele modellile tema kollektsiooni fotode jaoks. Vastutasuks saan profi tehtud fotod. Kahjuks oli ühel modellil väga tundlik nahk ning peale jumestuskreemi ei soovinud ta midagi põhjale lisada. No vaatame, mis välja tuleb :)
Lisaks kõigele eelnevale käisin eelmisel laupäeval looduslike kosmeetikumide valmistamise õppepäeval. Tulevikus püüan teile siia retsepte ja õpetusi ka panna.
Tegime koos kehakoorija, mask-koorija ning näokreemi. Kirjutan kehakoorijast täna natuke. Põhikomponendiks on kas tavaline suhkur, pruun suhkur või sool. Need panna anumasse ning sinna peale valada kas oliiviõli, avokaadoõli, sulatatud kookoserasva või mõne muu loodusliku õli segu. Võib kasutada koorijana ka juba läbiimmutatud kohvipuru, kuid sellega läheb koorija kiirelt halvaks. Hea lõhna saamiseks võib lisada tilkadena aroomiõli.
Nüüd aga lõpetan, kuid hoian teid ikka oma tegemistega kursis.
Päikest!

No comments:

Post a Comment